TORTOSA

La productivitat i la pèrdua de població, reptes de l’economia a l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

19/06/2019

L'evolució econòmica a les Terres de l'Ebre va ser “dramàtica i diferencialment negativa” en comparació amb altres territoris de Catalunya entre el 2011 i el 2016, és a dir, el període que marca els anys finals de la crisi i l’inici de la recuperació econòmica. Ho constata un informe elaborat per la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, que compara la situació de les Terres de l’Ebre amb d’altres territoris semblants. El PIB en aquest període va patir un davallada del 4% mentre que creixia un 2% a Ponent o més d'un 7% al Camp de Tarragona. El director de la Càtedra d’Economia Local i Regional, Juan Antonio Duro, ha explicat que entre el 2011 i 2014 es va registrar un declivi tan gran, del 9% al PIB, que ja no es va poder contrarestar amb la recuperació dels dos anys següents, quan el PIB va créixer un 5,5%.

Des del 2014 hi ha hagut recuperació quant a la creació de llocs de treball, però no en productivitat. Un dels grans reptes pendents junts amb pèrdua de població en edat laboral.

L’informe s’ha donat a conèixer a la seu de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre, coincidint també amb la presentació del Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre corresponent al primer trimestre del 2019. Durant aquest període l’economia del territori va continuar creixent però amb una certa desacceleració. Per sectors, destaca el creixement de la construcció en un 5,9% seguint per la indústria amb un 2,8%. // Foto URV.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>