DELTEBRE

Els regants confien en l’eficàcia de la Taula de Consens pel Delta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | DELTEBRE

21/11/2018

Les comunitats de regants de la Dreta i de l’Esquerra tenen moltes esperances dipositades en la nova Taula de Consens pel Delta. L’entitat va constituir-se el 13 de novembre a Deltebre, durant una reunió amb els ajuntaments i representants de la Generalitat i del govern de l’Estat. El seu repte principal és frenar la regressió i protegir el litoral, tot mantenint la morfologia actual del Delta.

La previsió dels científics és que, si no es fa res per protegir el Delta dels efectes del canvi climàtic i la falta de sediments, la pujada del nivell del mar acabarà engolint la meitat de l’actual plana deltaica en menys de 90 anys. L’expert Rafael Sánchez, interlocutor de les comunitats de regants amb les administracions públiques, ha afirmat este dimecres que l’actuació al Delta és “necessària i urgent” des dels punts de vista mediambiental, econòmic i social.

Durant una tertúlia a Canal 21 Ebre, Sánchez ha remarcat que les possibles solucions per combatre la regressió han d’adaptar-se a cadascun dels punts del Delta, i plantejar-se a curt, mig i llarg termini. Segons ha assenyalat, les mesures també han de tenir en compte la relació entre els costos i la seua eficàcia.

Finalment, l’expert també ha recordat que el Delta té diverses figures de protecció i conservació, i que per això es pot reclamar la intervenció de les administracions catalanes, espanyoles i europees. Una implicació que ha de traduir-se en el correcte finançament de les mateixes mesures, però escoltant la veu del territori.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>