L’Ampolla ha patit un augment del 18,5% dels fets delictius respecte al 2023, amb un destacat augment del 211,11% dels robatoris amb força. Són dades de la Policia Local de l’Ampolla i els Mossos d’Esquadra, que atribueixen este repunt “a un grup de persones amb antecedents per delictes contra el patrimoni, que van ocupar una casa” al municipi, durant el mes de juliol. L’índex de resolució dels robatoris amb força ha augmentat en un 18,18%. Des de l’Ajuntament remarquen que l’Ampolla continua sent un dels municipis ebrencs “amb un índex delinqüencial més baix” i que la resta de delictes s’ha reduït un 42,86% en l’últim any, sobretot els delictes de violència física i psíquica en l’àmbit domèstic (-100%) o les estafes (-50%).
L’Ajuntament de l’Ampolla i la Policia Local han analitzat la situació de seguretat al municipi en una reunió de coordinació amb representants de l’equip de govern, el cos policial del municipi i els Mossos d’Esquadra, realçant la col·laboració entre ambdós cossos per reforçar la prevenció i reduir els fets delictius. Tot i que s’ha sabut este dimarts, la trobada es va celebrar el 17 d’octubre, presidida per l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa. Hi van participar també el regidor de Governació de l’Ampolla, José Luis Pitarque, el cap de la Policia Local de l’Ampolla, Heder Fermín, i el cap de la comissaria de districte de l’Ametlla de Mar dels Mossos d’Esquadra, Josep Baiges.
Durant la reunió, es va destacar la bona coordinació i el treball conjunt entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra com a element clau en la gestió de la seguretat a la població. Tots dos cossos han col·laborat en la posada en marxa de dispositius conjunts per prevenir els robatoris amb força, un tipus de delicte que ha experimentat un increment durant l’estiu. Uns dispositius que també han tingut com a objectiu prevenir altres fets delictius a la zona.
Malgrat els incidents puntuals ocorreguts este estiu, les dades presentades a la reunió reflecteixen que l’Ampolla continua sent una de les poblacions de les Terres de l’Ebre amb un índex delinqüencial més baix. No obstant això, les dades proporcionades pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local mostren un augment del 18,50% en els fets delictius respecte al 2023.
L’increment més significatiu ha estat en els robatoris amb força, que han augmentat un 211,11% respecte a l’any anterior. Este repunt està atribuït a un grup de persones amb antecedents per delictes contra el patrimoni que van ocupar una casa a la població, i que van generar una sensació d’inseguretat durant el mes de juliol. Tot i això, segons l’Ajuntament, gràcies a la coordinació entre els cossos policials, la col·laboració ciutadana i les accions preventives, els robatoris amb força es van reduir dràsticament en els mesos posteriors.
A més, la reunió va evidenciar una disminució en altres tipus de delictes: els delictes de violència física i psíquica en l’àmbit domèstic han disminuït un 100%, els robatoris amb violència i intimidació han caigut un 60%, les estafes han baixat un 50%, i la resta de delictes s’han reduït un 42,86%.
Un altre aspecte positiu destacat en la reunió és que, tot i l’augment dels robatoris amb força, l’índex de resolució d’estos casos ha augmentat en un 18,18% respecte al 2023, evidenciant l’eficàcia en la tasca policial a l’Ampolla.
En el marc de les mesures de seguretat, este mes d’octubre la Policia Local està col·laborant estretament amb els Mossos d’Esquadra en la realització de controls preventius conjunts per complir els objectius del Pla Daga. Este pla té com a objectiu controlar la tinença i ús d’armes blanques, per tal de prevenir incidents delictius en este àmbit.
Amb estes accions de coordinació i prevenció, l’Ajuntament de l’Ampolla i la Policia Local de l’Ampolla reafirmen el seu compromís amb la seguretat de la ciutadania i el benestar de tots els veïns.
Fes el teu comentari