MADRID

L'Audiència Nacional desestima la querella presentada contra els exministres i empresaris que van impulsar el Castor


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | MADRID

21/06/2018

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha desestimat i arxivat la querella interposada per La Xarxa de l'Observatori del Deute en la Globalització per prevaricació, malversació i frau a l'administració pública pel projecte Castor contra els exministres Joan Clos, Miguel Sebastián, José Manuel Soria, Magdalena Álvarez i Elena Espinosa, així com el president d'ACS Florentino Pérez, entre altres empresaris. Lamela no veu infracció penal en els fets denunciats i en l'acta conclou que la construcció de la instal·lació "no respon a una idea aïllada ni pelegrina, sinó que va ser conforme amb una política desenvolupada en l'explotació i subministrament de gas, prèviament planejada (des de l'any 2002) abans fins i tot que els querellats accediren als seus càrrecs expressats en la querella, que amb els anys es va comprovar ser deficitària".

Carmen Lamela afegeix que les resolucions que es van anar dictant en les diferents fases del projecte i les signatures pels querellats determinen la seua responsabilitat, segons el parer del querellant, no apareix, i tampoc s'exposa en la querella, apunta, que s'hagen adoptat al marge del procediment establert. "Tampoc sembla que l'actuació dels querellats estigués guiada per un afany de perjudicar els interessos de l'administració adoptant resolucions injustes, arbitràries o manifestament contràries a la llei. Per contra, la seua actuació va ser raonada i documentada", diu la jutge.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>