Les Terres de l’Ebre tenen este divendres més de 700 positius acumulats. Des del final de l’estat d’alarma, els casos de coronavirus s’han disparat perquè s’han acabat les restriccions de mobilitat entre regions sanitàries, però també perquè ara es fan moltes més proves PCR. Segons les dades de Salut, a l’Ebre ja se n’han fet més de 15.700. Però el que més preocupa és el risc de rebrot, amb una taxa del 148,7, clarament a la zona alta perquè el llindar de risc alt se situa en 100. També preocupa la situació de municipis com Amposta, amb 86 positius del 8 de juliol al 6 d’agost. “Ha sigut més que res per tres brots; dos que són familiars i un brot que és derivat de la Ràpita, que va entrar a l’hospital”, ha dit Adam Tomàs. “En els darrers set dies hem tingut més de 40 casos positius, perquè també es fan més proves PCR, però això ha de tranquil·litzar a la ciutadania”, ha assenyalat.
Per tot plegat, l’alcalde d’Amposta ha tornat a demanar a la ciutadania que evite la mobilitat al màxim, i que es prenguin totes les mesures de prevenció: higine de mans, distància de seguretat i mascareta. “Per això, l’Ajuntament hi hem col·laborat aturant els actes 14 dies. Perquè si estem demanant a la ciutadania que evite moure’s si no és necessari, pensem que nosaltres també hem de col·laborar-hi”, ha assenyalat. Tomàs ha dit que hi haurà més presència policial al carrer, i que s’han tancat les visites a la residència de la gent gran, així com reduït les activitats al carrer. “Per tant, també demanem a tothom que tingue cura, i que intentem fer este parèntesi de 14 dies, i d’aquí a 14 dies mirem a veure com va”, ha conclòs.
Per la seua banda, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha afirmat que la pandèmia està remetent al municipi, tot destacant que ara es fan més proves PCR, com havia demanat l’Ajuntament. Però Roigé ha dit que cal seguir molt atents per reduir els positius i acabar amb els possibles brots. “És evident que el fet que es facin més tests fa que coneguem millor la repercussió de la malaltia a nivell de ciutat. És el que havíem demanat com a Ajuntament”, ha insistit Roigé. “Per tant, a partir d’aquí, també tenim present que no tenim casos greus, un fet que és molt important. Però hem de ser molt prudents i molt responsables per evitar que hi hagi molts més casos i que es propagui aquesta pandèmia”, ha demanat l’alcaldessa.
A la veïna ciutat de Roquetes, el regidor Ivan Garcia ha detallat que l’augment de positius al municipi s’explica en part pel brot de la Raval de Cristo, però sobretot per set casos originats a l’hospital de la Santa Creu de Jesús. “A l’Ajuntament comencem a estar una mica preocupats, sobretot per aquest augment. Estem parlant que durant l’estat d’alarma vam patir nou casos a Roquetes, i ara en són 21”, ha apuntat. “El que hem fet una altra vegada és iniciar la desinfecció de les zones més concorregudes de la ciutat, i a l’Ajuntament se segueix fent teletreball i torns per als treballadors que ho fan a les dependències municipals, i sempre amb cita prèvia per atendre els usuaris de qualsevol tema que necessiten”, ha tancat.
Un altre municipi ebrenc en què hi ha neguit per l’augment dels casos és Tivissa, amb nou positius en els darrers dies. Des del govern municipal s’ha emès un comunicat en què es demana a la ciutadania que s’extremin les mesures de prevenció, però sense caure en l’alarmisme. Altres poblacions del territori amb risc molt alt són Xerta o Camarles.
Fes el teu comentari