• Qui som?
  • Anuncia’t
  • Contacte
Marfanta
  • ACTUALITAT
  • DIÀLEG
  • TERRITORI
  • PANTALLA COMPLETA
  • CREACIÓ
No Result
Veure tots els resultats
  • ACTUALITAT
  • DIÀLEG
  • TERRITORI
  • PANTALLA COMPLETA
  • CREACIÓ
No Result
Veure tots els resultats
Marfanta
No Result
Veure tots els resultats
Home Diàleg

Puc evitar la caiguda dels cabells a la tardor?

per Toni Pons
30 d'octubre de 2022
5 minuts aprox.
0 0
0
Puc evitar la caiguda dels cabells a la tardor?

Foto de Bennie Lukas Bester. // PEXELS.COM.

Per l’octubre, cauen cabells i castanyes, i creixen banyes”.

Amb un estiu que enguany s’allarga més del compte, encara que no ens ho creguem del tot, perquè encara anem tots en mànega curta, la tardor ja és aquí! Ja veurem si la tardor, que climàticament és l’estació més plujosa de l’any, fa valdre el seu paper i ajuda a mitigar la sequera, que fa molts mesos que dura. Amb l’arribada de la tardor, les temperatures baixen i les hores de llum solar cada vegada són més escasses. Totes les variacions climàtiques tenen efectes sobre el nostre cos, tant en l’àmbit físic com l’emocional.

Anunci

Després d’un període estival especialment calorós, el nostre cabell se n’ha ressentit més del que és habitual, i per aquestes dates experimentarà una caiguda espontània que afecta majoritàriament les dones. Perdre pèl a la tardor és normal, són processos transitoris i estacionals que es coneixen com a efluvis i tenen una durada d’entre dues i tres setmanes. Durant els efluvis poden arribar a caure fins a cent cabells al dia i simplement és indicatiu que el nostre cabell s’està regenerant. Aquests processos es poden veure agreujats després d’un estiu de gran exposició solar, salnitre i clor.

No obstant això, aquesta caiguda estacional dels cabells no ens hauria de causar cap problema. No es tracta d’una pèrdua total dels cabells, sinó d’una caiguda una mica més abundant del que és normal. És un procés natural que comença durant la primavera, quan és freqüent que molts cabells morin. Tres mesos després, a la tardor, en cauen i en neixen de nous. Els mamífers en general canvien el seu pelatge dues vegades a l’any per adaptar-se als canvis estacionals, inclosos els nivells de temperatura, humitat o radiació solar. Els humans hem evolucionat prou per perdre gairebé tots els cabells del nostre cos, i el que queda es manté estable durant tot l’any. Això no vol dir, però, que el nostre cos no s’adapti també als canvis de l’entorn: per això perdem més cabell en unes temporades que en altres. També hem de tenir en compte que a la caiguda dels cabells estacionals es pot veure agreujada per episodis d’estrès i/o fatiga acumulada, sovint associats amb aquesta època de l’any, així com per un canvi en la dieta. Altres raons poden estar associades amb el dany que han patit els cabells fins al final de l’estiu, a causa del sol i les altes temperatures.

Pèrdua estacional o alguna cosa més? La pèrdua de cabells excessiva pot ser causada per diversos factors. Aquests factors inclouen nivells elevats o constants d’estrès, medicaments que es puguin estar prenent, factors interns com hormones (menopausa i embaràs), la funció tiroidal o una cura inadequada del cabell i cuir cabellut. En alguns casos, es pot recuperar i tornar al cicle de creixement normal. En altres casos, no. La caiguda excessiva del cabell en sí mateixa pot ser molt estressant i, encara que generalment és temporal, si no es detecta i tracta adequadament, pot crear un cicle perpetu de pèrdua de cabell.

Però com podem distingir la caiguda dels cabells estacionals dels símptomes de l’alopècia? Si veiem que el nostre cabell cau més durant determinades èpoques de l’any, no hauria de ser motiu de preocupació. La durada generalment es limita a un o dos mesos com a màxim, i després el cabell torna a créixer. No oblidis que el cabell cau, però al mateix temps comença a créixer un altre de nou. El problema comença quan, passat aquest temps, observem que hem perdut densitat al nostre cuir cabellut, o que el nostre cabell es torna més prim o més feble. Aquests són símptomes evidents d’un problema que no està relacionat amb canvis estacionals, sinó amb altres causes, per això hem de consultar un especialista en medicina estètica capil·lar, demanar un diagnòstic adequat i emprendre un tractament a temps.

En termes generals, podem distingir la caiguda del cabell estacional d’altres causes que provoquen problemes capil·lars tenint en compte les consideracions següents: Durant la caiguda dels cabells estacionals, l’aparença dels cabells no canvia. Passa el contrari quan hi ha un problema de caiguda dels cabells per altres motius. La densitat i el volum general s’han de mantenir. Si estem davant d’un problema d’alopècia provocat per una malaltia, estrès, mala alimentació o altres factors, es baixa la densitat en tot el cuir cabellut o en zones concretes, com la coroneta. Un símptoma de l’alopècia és quan el cabell sembla més prim o poc saludable, especialment a l’arrel, cosa que és un signe d’afebliment.

Però… puc evitar la caiguda dels cabells a la tardor? Tot i que, com hem descrit, és un procés natural, hi ha certs hàbits que influeixen directament en la nostra salut capil·lar. Els repassarem. Alimentació: Si bé és cert que una alimentació sana i equilibrada és imprescindible per cuidar la nostra salut d’una forma integral, en aquestes dates cal incloure aliments que t’aportin els nutrients següents: Vitamina A i B que podràs trobar a fruits secs, ous i peixos. Vitamina C, que ajuda a la síntesi de col·lagen, present en verdures i fruites cítriques. Vitamina E, potent antioxidant present a l’oli d’oliva, fruits secs i llavors. Ferro: Present en carns vermelles i verdures de fulla verda. Zinc: El trobaràs a espàrrecs, albergínies, plàtan…

Gestió de l’estrès i descans: Els pics d’estrès fan que ens caiguin els cabells, per això aquest és el millor consell per evitar la caiguda dels cabells i per preservar la salut en general. Tot i que és cert que la tornada a la rutina i al treball no contribueixen a la calma, si gestionem les nostres emocions i descansem adequadament estarem fent un favor a la nostra cabellera. Tractaments per a la caiguda dels cabells: A la farmàcia disposem de multitud de complements que et poden ajudar a reforçar-te en aquesta època de l’any i evitar, des de l’interior i l’exterior, la caiguda capil·lar. Complements nutricionals: T’ajudaran reforçant i completant les necessitats nutricionals per evitar perdre més cabells del compte. Són productes formulats específicament per frenar la caiguda del cabell. Tractaments tòpics: Ampolles, sèrums, xampús són el complement perfecte a la resta del tractament. A més, pots buscar que s’adaptin a les necessitats del teu cabell i la seva cura concreta.

Però sobretot, no maltractis el teu cabell! En aquesta època de l’any en què el teu cabell està debilitat, prescindeix de les eines de calor i recollits ajustats. Tracta els cabells amb suavitat.  

Tags: DiumengeMRFOpinióSalutSocietatToni Pons

Anunci

Entrada anterior

Defensar la independència no és delicte

Següent entrada

‘El més calent és a l’aigüera’, per Francesc Miró

Related Posts

‘El despoblament rural’, el nou llibre d’Anton Monner amb les claus per revertir la situació
Diàleg

Els canvis socials dels últims 50 anys

fa 1 setmana
‘Sisqueta i Moixó: Kinder sorpresa’
Diàleg

‘Sisqueta i Moixó: Kinder sorpresa’

fa 2 setmanes
Així serà la renovació de la plaça Alfons XII de Tortosa, a un sol nivell i amb pèrgola solar
Diàleg

Municipals verdes

fa 2 setmanes
[#Eufòria #02×3] El nivell no és tant alt com sembla
Diàleg

[#Eufòria #02×3] El nivell no és tant alt com sembla

fa 2 setmanes
‘El despoblament rural’, el nou llibre d’Anton Monner amb les claus per revertir la situació
Diàleg

Espanya vers Catalunya: diàleg mai, repressió sempre

fa 2 setmanes
Tortosa aprova el pressupost del 2021 per als hospitals municipals
Diàleg

L’agraïment d’una família: ‘L’Hospital de Jesús. Una escola d’humanitat’

fa 3 setmanes
EL PSC veu complicat fer ara una moció de censura contra Esquerra a Roquetes
Diàleg

‘Més polítiques a la política’, per Georgina Ebrí

fa 3 setmanes
El millor del Mobile World Congress
Diàleg

El millor del Mobile World Congress

fa 3 setmanes
La Sucrera de Tortosa: S.A. Morató, la dolçor vora l’Ebre
Diàleg

La Sucrera de Tortosa: S.A. Morató, la dolçor vora l’Ebre

fa 3 setmanes
Veure més
Següent entrada
‘L’exclusió financera, un motiu  més per al despoblament’, per Francesc Miró

'El més calent és a l'aigüera', per Francesc Miró

‘Per la governabilitat: Compromís per Tortosa’, article d’Enric Roig

'Dono gràcies', per Enric Roig

‘Memòria democràtica: l’Ajuntament de Tortosa i l’alcalde Rodríguez’, per Xavier Faura

'Memòria democràtica: l'Ajuntament de Tortosa i l'alcalde Rodríguez', per Xavier Faura

Fes el teu comentari

Facebook Twitter Instagram Youtube

QUI SOM?

Marfanta

Marfanta.com és el diari digital de les Terres de l'Ebre, a la xarxa des del 2005. Altres mitjans del grup Doble Columna són Canal 21 Ebre i el periòdic mensual Cop d'Ull.

ÚLTIMS ARTICLES

  • Martín Santos celebra l’acord entre Movem Tortosa i el PSC: ‘És un acte de valentia’
  • Tortosa i les Terres de l’Ebre vibren amb la Volta a Catalunya
  • Carapuig (Junts) obre la porta als pactes amb Ventura o Activem Ulldecona

Categories

  • Actualitat
  • AGÈNCIES
  • CONTINGUT ESPECIAL
  • Creació
  • Diàleg
  • Especial 28;-D
  • Fotonotícia
  • General
  • Pantalla Completa
  • Xalera Còmics

© 2019 Marfanta.com - Avís legal - Política de cookies - Made with ❤ by Incubalia.

No Result
Veure tots els resultats
  • INICI
    • QUI SOM
  • ACTUALITAT
  • DIÀLEG
  • TERRITORI
  • PANTALLA COMPLETA
  • CREACIÓ

Benvingut un altre cop!

Login to your account below

Forgotten Password?

Crear un nou compte!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Aquest lloc utilitza cookies. Continuant amb la navegació estaras donant el consentiment per poder utilizar aquestes cookies. Visita la nostra Política de cookies.