ALCANAR

Alcanar viatja als seus orígens amb el festival iber Tyrica


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | ALCANAR

02/10/2018

Alcanar viatjarà als orígens de la seva història aquest proper cap de setmana 6 i 7 d’octubre amb la segona edició de Tyrica, el festival iber. Per a l’ocasió s’han programat exposicions, tallers, animacions, artesania i el tradicional mercat al nucli antic d’Alcanar però també diversos espectacles per entendre com vivien els avantpassats, algun d’ells, a la mateixa Moleta del Remei, amb l’aigua i els seus usos com a tema central. El regidor de Turisme, Jordi Montfort, ha explicat que es fa una aposta decidia per la pedagogia i la divulgació amb activitats per a les famílies.

La coordinadora de Tyrica, Elena Fibla, ha detallat alguns dels tallers que s’han preparat en aquesta segona edició de Tyrica com el d’escriptura ibèrica, d’ungüents o de decoració de ceràmica amb òxid de ferro.

Segons l’escriptor romà, Ruf Fest Aviè, Tyrica era un gran centre de poder fortificat, conegudes per les seues riqueses i per ser un port d’arribada de productes d’arreu de la Mediterrània. Alguns experts situen Tyrica a la residència fortificada del jaciment de Sant Jaume d’Alcanar, actualment en excavació, d’aquí el nom del festival. L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha volgut posar de relleu la potencia d’aquest jaciment.

Coincidint amb Tyrica es presentarà una APP de realitat virtual que vol reproduir alguns dels àmbits de la Moleta del Remei. Una eina que el govern municipal considera que aproparà el jaciment i el seu llegat a les escoles i els instituts. Foto ALCANARTURISME.COM.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>