ASCÓ

Troben restes d'un espai arquitectònic baixmedieval a Ascó


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | ASCÓ

30/08/2019

Les obres a l'espai conegut com al magatzem de Rita, a Ascó, han permès descobrir restes d'un espai arquitectònic baixmedieval, corresponents als segles XIV i XV. La setmana passada, durant els treballs van aparèixer dos murs de maçoneria de morter de calç, dels quals se'n conserven tres filades en alçat i es troben a una cota inferior als tres dipòsits localitzats al mes de maig, per la qual cosa tindrien més antiguitat.

A més, s'han recuperat fragments de ceràmica també dels segles XIV i XV. Es tracta d’una tenalla decorada amb estampetes i verd gòtic català. Davant d'això, els tècnics consideren que les restes formen part d'un espai arquitectònic d'època baix medieval de certa entitat existent fora de la vila closa.

El mes de maig passat, i en el transcurs de les obres que s'estan fent al magatzem de Rita, es van localitzar unes restes que els informes van interpretar com diverses estructures d'un trull o molí d'oli. Es van identificar tres basses de decantació i les fonamentacions de diverses canalitzacions. Aquestes restes es van datar al segle XVIII, tenint en compte també el moment en què es va urbanitzar l’antic camí del Riu, segons la documentació històrica.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>