TORTOSA

Els gegants Rufo i Rubí de Tortosa compleixen 60 anys


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | TORTOSA

14/06/2017

La tradicional Trobada Gegantera que se celebrarà a Tortosa el 27 d’agost incorporarà enguany un element més de celebració. Es tracta del 60è aniversari de la creació d'una de les parelles de gegants amb que compta el municipi, Rufo i Rubí, protagonistes de la coneguda llegenda de la Cucafera, i que van ser estrenats l'any 1957. El president de la Colla Gegantera, Joan Carles Bonfill, ha explicat que la trobada tindrà caràcter nacional.

En el marc de la programació festiva, es podrà veure una exposició fotogràfica de la història gegantera de la ciutat, per a la qual la regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha demanat la col·laboració de la ciutadania cedint imatges del seus fons particulars.

També s’està treballant en la restauració de la cucafera que es va trobar al balneari del Porcar i que serà, a més de la més gran, la tercera amb què comptarà el seguici festiu de la ciutat. Bonfill ha avançat que estarà a punt per al Ban Cavalcada de les Festes de la Cinta.

El proper any 2018 serà el de la celebració del 60è aniversari dels gegants àrabs, Nabil i Zoraida. D’altra banda, els gegants jueus Caxixa i Bonjuhà, lluiran ben aviat vestuari nou.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>