BENIFALLET

Músics i activistes homenatgen Pete Seeger des del mig de l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | BENIFALLET

03/05/2019

Una trentena de músics i activistes de Catalunya han celebrat, aquest divendres, des de Benifallet, el centenari del naixement al cantautor estadounidenc Pete Seeger, qui es considera l’inspirador del nou folk mundial i activista pels drets civils, la defensa activa del medi ambient i convençut del poder transformador de la música. El cantautor dels Quicos, Artur Gaya, ha explicat que amb el concert a bord del llagut Benifallet, es volia evocar el Clearwater, el vaixell que va construir Seeger per salvar el riu Hudson de Nova York de la contaminació.

Entre els seus temes mítics hi trobem “Guantanamera”, “Junts vencerem”, o '”Si tingués un martell”. Gaya ha explicat que l’homenatge és un cant a seguir creient que es poden canviar les coses amb música.

Entre els participants en l’homenatge hi havia Jordi Llompart, impulsor de concert clandestí que Seeger va fer a Barcelona el 1971. Llompart ens ha descrit que representava la figura del cantautor i com va traslladar el concert que havia de fer a l’Escola d’Enginyers al bar dels seus pares.

Ja a la tarda, el grup ha compartit les cançons de Seeger amb els alumnes de l’escola de Benifallet amb un petit concert a la vora del riu Ebre, obert al públic en general.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>