ROQUETES

Roquetes, el centre dels Països Catalans de la música d’arrel amb el festival Tradicionàrius


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Joaquim Domingo | ROQUETES

25/08/2019

La 26a edició del Tradicionàrius ja està en marxa. Aquest dissabte, l’Hort de la Música de Roquetes s’ha omplert de música d’arrel, en un espai on faltaven llocs per seure. I no és per menys. El festival ja té més d’un quart de segle i el públic s’atansa a la cita anual cada cop més exigent per escoltar la qualitat musical que s’hi programa. El regidor de cultura de Roquetes, Sisco Ollé, ha explicat els motius pel qual aposten per la música en directe amb un festival d’aquestes característiques, i l’èxit acumulat any rere any tot i les adversitats.

Ollé ha lamentat la manca de suport institucional i l’escàs ressò mediàtic. També la falta de difusió de la música tradicional.

La nit ha arrencat amb la banda de percussió ibèrica Coetus. Ha estat un dels plats forts del cartell d’enguany. És la primera vegada que Coetus actuen a les Terres de l’Ebre dins de la seva gira europea. 18 músics sobre l’escenari amb un directe poderós. També la sessió de ball conduïda per Clau de Lluna, una formació que ha tornat als escenaris 30 anys després de la seva fundació. Però abans de l’obertura del Tradicionàrius, Joseret, que ha celebrat els seus 50 anys d’ofici, acompanyat dels Grallers de Roquetes ha dedicat una jota davant les càmeres de Canal 21.

La llarga nit de dissabte, ha tingut també un homenatge als cantadors de jota conduït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Un concert especial que ha recordat la història i els estils de cant, des de Mariano Manta al Canalero, tot coincidint també amb la celebració d’ofici de Joseret. Arturo Gaya dels Quicos ha explicat la seva vinculació històrica amb el Tradicionàrius i amb la música d’arrel.

El cantautor ebrenc ha defensat que la música d’arrel és la música popular, la música de totes i tots; és cultura, i la cultura forja una identitat pròpia.

Arturo Gaya assegura que la música tradicional actualment té una bona salut al país.

El Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre tindrà enguany un homenatge al compositor i activista nord-americà del folk Pete Seeger en el marc del seu centenari que se celebrarà els dies 13 i 14 de setembre. Un concert liderat per Arturo Gaya amb artistes convidats, així com la projecció d’un documental i tallers de cançó. Amb totes aquestes activitats Roquetes es convertint en el centre de la música tradicional als Països Catalans.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>