POBLA DE BENIFASSÀ

La Tinença de Benifassà reivindica el record dels maquis


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. | POBLA DE BENIFASSÀ

15/05/2018

L'Associació de Veïns de la Pobla de Benifassà ha organitzat aquest cap de setmana les I Jornades dels Maquis, que han repassat el perfil, escenaris, fets històrics de la repressió i protagonistes. Unes 200 persones han participat en els actes, que s'han desenvolupat en diversos espais del poble, escenaris de fets relacionats amb els maquis.

Eren guerrillers que escapaven de la Guàrdia Civil i van ser fidels als principis democràtics i les seues idees antifranquistes. Les muntanyes de la Tinença de Benifassà van ser l'escenari perfecte pel qual es van moure entre masies, senders i campaments, mantenint viva la flama de la lluita contra el feixisme.

Durant tot un cap de setmana, els ponents han analitzat l'existència dels maquis a la zona des de diferents òptiques. Des de l'impacte que van suposar les mitjanes de terra cremada, les restriccions al tancament de masies, les contrapartides i execucions.

Les jornades han servit per a segellar amb abraçades entre famílies de masies fets històrics que van tenir lloc fa dècades, van intervenir ancians que van presenciar la presència de maquis i contrapartides quan eren xiquets i, fins i tot, familiars de Florencio Pla 'La Pastora'.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>