MAS DE BARBERANS

La pauma i el Mas de Barberans, protagonistes del nou conte infantil de Núria Ibáñez


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | MAS DE BARBERANS

06/08/2019

Els personatges literaris creats per l’escriptora i arqueòloga rapitenca, Núria Ibáñez, viuen una nova aventura en “Històries a cabassos”, el nou conte de la col·lecció “El Montsià de Bàrbara i Jaume”, dedicat al Mas de Barberans. Ibáñez ens ha explicat que al nou conte, els dos xiquets es desplacen al Mas en plena celebració de la Fira de les Fibres Vegetals per aprendre a llatar. La visita al Museu de la Pauma i a les pintures rupestres complementen l’excursió que proposa el conte per descobrir la riquesa patrimonial de la localitat.

El seu fil conductor és la pauma, la fulla del margalló, que ha esdevingut quasi un símbol d’aquest municipi a la falda dels Ports.

L’alcalde del Mas de Barberans, Josep Lleixà, ha destacat que el conte posa en valor dos actius patrimonials del poble i contribueix a la seva difusió ja des de ben petits.

Aquest conte editat per Onada Edicions busca la difusió entre els lectors infantils de les tradicions, els costums, la parla, les festes o la història de la comarca del Montsià. Des que Ibáñez va impulsar el projecte fa cinc anys ja s’han editat nou contes. Els dibuixos són obra de la il·lustradora Míriam Cid, mentre que les fotografies són de Guillem Blanch. La previsió és fer un conte sobre cadascun dels dotze pobles que integren el Montsià.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>