TORTOSA

Les excavacions de la Catedral treuen a la llum la façana fluvial del Renaixement


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

04/04/2019

Les obres i excavacions que s’estan realitzant per a construir la plaça de la Catedral de Tortosa han permès trobar l’espai públic de Dertosa, perquè en un mateix punt apareix el fòrum, un conjunt de tabernae o la base del temple amb un podi. Però l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, també ha explicat que s’ha fet una altra descoberta singular. Es tracta de la façana fluvial que correspondria als segle XIV-XV. Se n'han trobat els murs que estaven a tocar del riu, alguns embarcadors, així com dos de les escales que permetien accedir des de les edificacions fins a l'aigua.

Les fases d'excavacions prèvies ja havien localitzat les restes de l'absis d'una basílica visigòtica, que podria correspondre a la primera església de la ciutat; una fàbrica de salaons del segle V o diverses construccions de l'època andalusina. L’arqueòleg coordinador de l’excavació, Jordi Diloli, ha destacat la importància de les troballes efectuades al solar de davant de la Catedral.

El tinent d’alcalde de Turisme, Josep Felip Monclús, ha anunciat que Tortosa rebrà una subvenció d’1,8 milions d’euros del fons Feder que es destinaran a millorar el projecte per posar en valor les restes que s’han trobat davant de la Catedral, però també a lligar l’espai amb el call jueu i la osta de Capellans. També es projectarà un mapping a la façana de la Catedral. // Foto AJUNTAMENT DE TORTOSA.



Podeu veure la #RDP íntegra en el següent vídeo.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>