AMPOSTA

Lo Pati presenta una instal·lació sobre el canvi climàtic i el desgel


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. | AMPOSTA

22/08/2019

El so de diversos blocs de gel fonent-se en un degoteig constant dins recipients metàl·lics, un so ambient que evoca i vol crear consciència sobre un dels principals problemes que afecten el planeta: el del canvi climàtic i l’escalfament global. Es tracta de ‘Phase Transition’, la instal·lació sonora i escultòrica de Kathy Hinde que es podrà veure i escoltar a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre. Phase Transition és una de les propostes més espectaculars i colpidores de la vuitena edició d’Eufònic, el festival d’Arts Sonores, Visuals i Digitals de les Terres de l’Ebre. El treball d’aquesta artista escocesa parteix de l’associació de naturalesa i tecnologia i genera instal·lacions audiovisuals i performances que combinen so, escultura, imatge i llum. Inspirant-se sempre en fenòmens que es troben en el món natural.

En el cas de la instal·lació de Lo Pati, que s’inaugurarà el proper dissabte, 31 d’agost a les 19:00 hores, dins el Pòrtic Eufònic, els blocs de gel s’aniran fonent a velocitats determinades per les dades del canvi climàtic. Uns degoteigs que ressonen en recipients de metall plens d’aigua, i es fusionen amb sons metàl·lics gravats en vinil i reproduïts en plats personalitzats que es tornen més ràpids o més lents d’acord amb la velocitat en què es va fonent el gel. A mesura que els visitants exploren l’espai, les onades sonores creixen, flueixen, s’alcen i es desplacen en patrons inigualables.

La temàtica de la instal·lació de Hinde enllaça plenament amb la filosofia de Lo Pati i la seua vinculació amb el paisatge i l’entorn natural. El mateix dissabte, també s’inaugurarà al vestíbul del centre d’art ‘Piedras del camino’, de l’artista sonor Oscar de la Fuente, projecte vinculat a una de les residències artístiques que impulsen conjuntament Eufònic i Lo Pati. El projecte de De la Fuente reprodueix a través de pedres extretes temporalment del camí de sirga entre Amposta i Deltebre el paisatge sonor d’aquest camí natural.

Altres projectes d’Eufònic amb Lo Pati aquest 2019 són el taller de Maria Pons, ‘L’hivernacle terra’, adreçat a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 10 anys creat a partir de la instal·lació de Kathy Hinde. El clàssic vermut als Ullals de Baltasar que enguany deixarà sentir el r'n'b de Dj Goodfellah i els inclassificables Hijos del Trueno que naveguen per una barreja de rumba, jota, bolero, havaneres i ritmes del Nil.

A banda d’això, durant l’Eufònic 2019 també es podran veure els resultats de les dos altres residències artístiques: la de Jordi Salvadó, ‘Nu Vols’, que posa banda sonora als moviments dels núvols i que es podrà veure del 5 al 7 de setembre a l’Antic Convent de Santa Maria de la Ràpita; i la de Clara Brea, enregistrant el paisatge sonor del Delta en forma d'actuació musical que realitzarà al Mercat Vell de la Ràpita, el dissabte 7 de setembre a les 18:45 hores. // Foto CEDIDA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>