AMPOSTA

‘Nueve días sin Fidel’, un documental amb segell ebrenc a MónFILMAT


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | AMPOSTA

21/06/2018

El documental ‘Nueve días sin Fidel’, codirigit per la rapitenca Sofia Cabanes, és una de les pel·lícules amb segell ebrenc que es podran veure en la nova edició del Festival Internacional de Cinema i Paisatge MónFILMAT. En concret, ‘Nueva días sin Fidel’ es projectarà el 8 de juliol, últim dia del festival. Cabanes ha explicat que el documental va nàixer quan la mort de Fidel Castro els va sorprendre a Cuba l’últim dia d’un curs a l’escola de cinema de l’Havana.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, la periodista ha relatat que van entendre que havien d’aprofitar el fet que estaven vivint un moment històric, quan els grans mitjans internacionals encara no havien arribat a l’illa.

Segons Cabanes, als carrers de la capital cubana van poder captar els moments més espontanis, durant les primeres hores després de la mort de Fidel. Després, la població va assumir quin havia de ser el discurs oficial que es difonia a través de la propaganda del règim castrista.

En les properes setmanes, ‘Nueve días sin Fidel’ també es podrà veure a París, en un cicle de debats sobre illes utòpiques. Però a més del festival MónFILMAT, també s’està ultimant una projecció a la Ràpita.

MónFilmat comença este dissabte amb la projecció de ‘Formentera Lady’, l’òpera prima de Pau Durà que ha protagonitzat José Sacristán. Altres pel·lícules amb segell ebrenc seran ‘Lia’, un curtmetratge de Marta Viña, amb arrels a Bot, i els documentals experimentals ‘Ulldecona Umoljani’ i ‘Manel viu a Sarajevo’, del faldut Manel Raga.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>