La recomanació de no beure ni cuinar amb aigua de l’aixeta es manté a Ulldecona, al Montsià. Els pròxims dies es continuarà subministrant aigua potable en camions cisterna i dipòsits a diferents punts del municipi, l’Ajuntament està estudiant l’aplicació de les tecnologies que permetrien millorar la situació a mitjà i llarg termini perquè, si no plou, la situació no millorarà. D’una banda, juntament amb tècnics d’Agbar i l’ACA, es decideix si s’instal·la una planta d’osmosi, una planta de resines d’intercanvi iònic o un reactor biològic. De l’altra, es connectarà el dipòsit del Castell d’Ulldecona -que subministra el nucli urbà- amb el dipòsit del Barri Castell -que subministra els pobles- i es farà un nou punt de captació, un pou nou.
Com detalla l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, a les xarxes, fa deu dies que es desaconsella beure i cuinar amb aigua de l’aixeta al poble, sobretot als col·lectius més vulnerables com són embarassades i nadons i persones amb malalties prèvies. Les concentracions de nitrats a l’aigua superen els 50 mg/l. L’aigua es pot fer servir per netejar, fins i tot aliments, o dutxar-se.
L’Ajuntament mantindrà en els pròxims dies el subministrament d’aigua poble amb camions cisterna i dipòsits i en fa arribar a casa a les persones que hi necessiten i tenen dificultats per anar-la a buscar.
Ventura explica que treballen “de manera intensa” per concretar les millors solucions a mitjà i llarg termini i que aviat podran posar data i executar “les obres necessàries per acabar la problemàtica”.
Fes el teu comentari